Kilpailuta laina helposti netissä – näin se tehdään

Lainan kilpailuttaminen netissä on nykyaikainen tapa varmistaa, että saat parhaan mahdollisen rahoituksen menoihisi. Euronderin avulla vakuudettomien lainojen kilpailutus käy helposti omalta kotisohvalta käsin. Tämä palvelu yhdistää sinut laajaan lainanantajien verkostoon, joten voit löytää edullisen lainaratkaisun.

Euronderin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia monenlaisiin tarkoituksiin. Onpa kyseessä sitten jokin odottamaton meno, suunniteltu hankinta tai halu yhdistää nykyiset luotot, Euronder auttaa sinua etsimään sopivaa rahoitusta.

Mitä lainan kilpailuttaminen tarkoittaa?

Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa eri lainantarjoajien tarjousten vertailua ja arviointia ennen sopimuksen solmimista. Vertailu auttaa varmistamaan, että saat parhaat mahdolliset ehdot. Kilpailuttamalla pääset tutustumaan lainojen korkoihin, maksuehtoihin ja kuluihin. Euronderissa voit kilpailuttaa lainoja 500 eurosta 60 000 euroon saakka.

Näin kilpailutat lainan Euronderissa

Euronder on tehnyt vakuudettomien lainojen kilpailuttamisesta helppoa. Vain yhdellä maksuttomalla hakemuksella voit saada useita lainatarjouksia. Niiden joukosta voit löytää halvimman, sinun tarpeisiisi sopivimman luoton.

Kilpailuta laina näin:

  1. Täytä lainahakemus. Euronderissa tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, joten voit saada useita lainatarjouksia.
  2. Tarkastele tarjouksia ja vertaile niitä toisiinsa huolellisesti. Kiinnitä vertailussa huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon – se sisältää nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainan kulut.
  3. Valitse paras tarjous, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi ja nosta rahat tilillesi. Parhaassa tapauksessa saat ne jo saman arkipäivän aikana.

Miksi kilpailuttaminen kannattaa?

  • Voit säästää rahaa: Luoton korko voi olla 4,5–20 %. Kilpailuttamalla voit löytää halvimman koron ja parhaat ehdot. Tämä voi säästää huomattavia summia rajaa takaisinmaksun aikana. Pienempi korko tarkoittaa vähemmän maksettavaa sinulle.
  • Valitse sopiva maksuaika: Hintojen vertailun lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota laina-aikaan. Laina-aika on vakuudettomissa lainoissa 1–15 vuotta. Valitse juuri sinun tarpeisiisi sopiva maksuaikataulu, jotta pystyt suoriutumaan kaikista eristä ongelmitta. Pidempi maksuaika alentaa kuukausierää, kun taas lyhyempi maksuaika pienentää kokonaiskustannuksia.
  • Lisää tietoisuutta: Kilpailuttamalla saat paremman ymmärryksen siitä, millaisia vaihtoehtoja lainamarkkinoilla on tarjolla. Näin voit tehdä tietoisempia valintoja.
  • Lainavertailupalvelun käyttö voi nopeuttaa päätöksentekoa: Kun teet hakemuksen Euronderin kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainantarjoajia. Tämä on siis tehokas keino kilpailuttamiseen, sillä hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin.
  • Voi parantaa rahatilannetta pitkällä aikavälillä: Kun kilpailutat lainan aina, kun olet hakemassa rahoitusta johonkin tarkoitukseen, voit pitää taloutesi hyvässä tasapainossa. Kun lainan kustannukset ovat hallinnassa, on helpompi suunnitella tulevaisuutta ja laatia budjettia.

Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota erityisesti näihin asioihin

Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko

Kun luet lainatarjouksia tai -sopimuksia, törmäät kahteen eri korkotermiin: nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Nimelliskorko tarkoittaa lainan hintaa, eli pelkkää korkoa ilman muita kuluja. Todellinen vuosikorko taas pitää sisällään myös kaikki kulut. Siksi todellinen vuosikorko antaa todellisemman kuvan lainan vuosittaisista kustannuksista.

Lainan kokonaiskustannus

Tarkastele lainan kokonaiskustannuksia euroissa. Ne sisältävät kaikki maksut, korot ja muut kulut koko laina-ajalta. Tämä auttaa hahmottamaan, minkä verran laina todellisuudessa sinulle maksaa. Kokonaiskustannuksiin voi vaikuttaa esimerkiksi lyhentämällä laina-aikaa.

Maksuaikataulu

Tarkista lainan maksuaikataulu ja ota selvää, miten se vaikuttaa kuukausierän kokoon. Pitkä laina-aika alentaa kuukausierää mutta kasvattaa kokonaiskustannuksia. Lyhyt laina-aika taas kasvattaa kuukausierää mutta pienentää kokonaiskustannuksia.

Lainan joustavuus

Ota selvää, onko lainasta mahdollista pitää lyhennysvapaita kuukausia. Selvitä myös, voiko lainaa maksaa nopeammassa tahdissa ilman lisäkuluja, eli voiko lainaan tehdä maksuttomasti ylimääräisiä lyhennyksiä.